NoSpang.com

Landbouwdeskundigen Cuba bezoeken Saramacca
dinsdag, 01 april 2014 06:08

PARAMARIBO - Drie landbouw-ingenieurs uit Cuba zijn in opdracht van de regering een jaar in Suriname, om hun kennis over te dragen aan de Surinaamse landbouwers. De landbouwingenieurs, Maza Estrada Nilo, Romero Veitia Roalando en Ruiz Diaz Elianet brachten gisteren een kennismakingsbezoek aan de DC van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, omdat zij ook ...

op het LVV-proefstation te Dirkshoop in Saramacca zullen werken. De Cubanen willen moderne teelttechnieken overdragen die noodzakelijk zijn om de productie te verhogen en garanties te geven ten aanzien van de voedselveiligheid.

Het betreft het telen van cassave, zoete patat, papaja, oker en boulanger. In samenspraak met de beheerder van proefstation Dirkshoop, Anand Gopal, zullen proefvelden opgezet worden waar op de traditionele- en moderne manier groenten geteeld worden. Hierdoor zal zichtbaar gemaakt worden wat de voordelen zijn van het gebruik van de moderne teelttechnieken.

De DC van Saramacca vindt het een geweldige zaak dat op deze manier kennis uit het buitenland overgedragen wordt aan de landbouwers. Omdat hij van oorsprong ook landbouwer is, wil hij zelf een bezoek brengen aan het proefstation om te kijken hoe de Cubaanse deskundigen de moderne technieken toepassen bij het telen van de diverse gewassen.

 


We hebben 866 gasten online

Polls