NoSpang.com

Suriname doet mee aan Global Money Week
woensdag, 12 maart 2014 01:00

PARAMARIBO - Suriname doet dit jaar voor het eerst mee aan de Global Money Week, die wereldwijd van 10 tot en met 15 maart wordt gehouden. De internationale organisatie Child and Youth Finance, die zich al jaren inzet voor de financiële educatie van kinderen en jongeren, heeft deze ‘Week van Geld’ tot bewustwordingsweek rondom geld uitgeroepen. In totaal doen ongeveer ...

120 landen over de hele wereld aan de Global Money Week mee. Stichting Projekten Christelijk Onderwijs en de Centrale Bank van Suriname zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de bewustwordingsactiviteiten in Suriname.

Stichting Projekten heeft scholen uitgenodigd om op de eerste dag van de Global Money Week te participeren in de Grote Rekendag. Dit zal een schooldag vol rekenplezier zijn, waarbij de deelnemende leerlingen bezig zullen zijn met leuke rekenopdrachten met geld, met praktische geldsommen, rekenspelletjes met geld, verhaaltjes en liedjes over geld. Een lokaal zal ook kindvriendelijk ingericht zijn met allerhande creatieve materialen om het rekenplezier te vergroten!

De grote Rekendag moet tot resultaat hebben dat kinderen zoveel plezier aan de rekenles beleven, dat ze meer van het vak rekenen gaan houden. Wie eenmaal plezier in rekenen ervaren heeft, kan faalangst overwinnen en zal beter kunnen presteren! De deelnemende scholen hebben tussen 26 februari en 5 maart geparticipeerd in specifieke rekentrainingen onder leiding van een deskundig team, bestaande uit de heer Ewald Levens, voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren, en de rekenexperts Anita Lek en Ans Veltman uit Nederland.

Onder de 17 deelnemende scholen zijn 3 openbare scholen en 14 bijzondere scholen, waaronder 4 van de Stichting Onderwijs EBGS, 4 van het RKBO en de overige scholen behoren tot de Surinaamse Moslim Associatie, Stichting Scholen met de Bijbel, Arya Dewaker, AMEC en de Zevende Daagse Adventisten. Het officiële startsein voor de Grote Rekendag werd maandag om 9.00 uur gegeven op de Sohansinghschool.
Bij de lancering waren aanwezig vertegenwoordigers van het Ministerie van Onderwijs, van de Centrale Bank van Suriname, van schoolbesturen, van de Onderwijsinspectie, van de Vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren, van Stichting Projekten, van de Oudercommissie en de trainers. De leerkrachten die meedoen aan de Grote Rekendag kunnen een prijs winnen voor het plezier in rekenen met geld dat ze hun leerlingen laten ervaren, voor het creëren van een aantrekkelijke leeromgeving en voor het uitgevoerde programma op de grote rekendag.

Scholen die dat wensen kunnen op deze dag zelf besluiten om in de rekenles geldsommen centraal te stellen. De evaluatie van de grote rekendag 2014 met de deelnemers is gepland voor april. Het volgend jaar hoopt Stichting Projekten weer een Grote Rekendag te organiseren, waarvoor scholen zich reeds tijdens de Global Money Week Beurs kunnen opgeven. De Global Money Week zal op zaterdag 15 maart aanstaande worden afgesloten met de viering van de Internationale Aflatoundag op het KKFterrein. Op deze dag ontmoeten alle Aflatouns in Suriname elkaar en de Aflatounscholen en clubs zullen in een spannende quiz over sociale en financiële educatie tegen elkaar uitkomen.


 


We hebben 872 gasten online

Polls