NoSpang.com

SFC levert 256 geslaagden af
woensdag, 12 februari 2014 10:47

PARAMARIBO - Niet minder dan tweehonderdzesenvijftig personen hebben vrijdag jongstleden hun certificaat in ontvangst genomen, na hun succesvolle deelname aan de eerste training van de module ‘Financiële Dienstverlening’ van de Suriname Financiële Campus (SFC). Deze is opgezet door de Centrale Bank van Suriname en het startsein hiervoor werd op 2 juli 2013 gegeven.

De training, bestemd voor personen werkzaam bij financiële instellingen, is ontwikkeld in samenwerking met het opleidingsinstituut Welten International B.V. en Surinaamse deskundigen uit de financiële sector. Bij de uitreiking van de certificaten zei governor Gillmore Hoefdraad dat de geslaagden met deze opleiding het financiële bewustzijn van hun cliënten verder kunnen bevorderen.

Volgens hem wordt met de juiste toepassing van de opgedane kennis het belang van zowel de cliënt als van de financiële instelling én van investeerders gediend. ‘Het financiële bewustzijn van de burgers bevordert de financiële stabiliteit en maakt sociaal- economische ontwikkeling op nationaal niveau mogelijk’, aldus Hoefdraad. Het doel van dit trainingsproject is het bieden van een sectorbrede basis van kennis en vaardigheden.

In de module wordt onder meer ingegaan op het aangaan van een financiële relatie met een cliënt, het informeren en verlenen van service met betrekking tot financiële diensten en hoe de klant van advies te dienen. Hieraan hebben vertegenwoordigers van banken, verzekeringsmaatschappijen , cambio’s, pensioenfondsen, spaar- en krediet-coöperaties en de Women Business Group deelgenomen.

De cursisten hebben zich de theorie van een scala van technieken en methoden eigen gemaakt, variërend van het maken van een financiële analyse van de cliënt en het adviesproces tot aan de kennis over de structuur van de Surinaamse wetgeving en het rechtswezen. Met de module ‘Financiële Dienstverlening’ beoogt de Centrale Bank van Suriname het ontwikkelen van opleidingsprogramma’s gebaseerd op Surinaamse wet- en regelgeving, daarbij gebruikmakend van de meest moderne leermethoden en technieken.

De SFC is een deelproject van het nationaal programma voor financiële educatie, dat moet leiden tot institutionele versterking van de financiële sector en het vergroten van het financieel bewustzijn van de burger. Voor dit jaar zijn er 285 andere deelnemers gestart met de training. Het streven van de Centrale Bank is om in totaal voor 1200 mensen uit de financiële sector deze basismodule te verzorgen. Er worden ook vervolgtrainingen ontwikkeld, zoals een training gericht op de verzekeringsbranche en ook een training met specifieke aandacht voor de juridische benadering van de financiële dienstverlening.


 


We hebben 652 gasten online

Polls