NoSpang.com

Cogesur schenkt Lions Club Nickerie brillen
dinsdag, 13 november 2012 05:37

PARAMARIBO - Lions Club Nieuw Nickerie heeft vorige week meer dan duizend brilmonturen met glazen ontvangen van de stichting Coördinatie en Ondersteuning Gezondheidszorg Suriname (Cogesur) in Nederland. Cogesur ondersteunt de gezondheidsector in Suriname. De brillen zijn in Nederland verzameld. De overhandiging werd gedaan door Chander Mahabier, ...

ondervoorzitter van stichting Vrienden van Nickerie in Nederland (VVN), tevens lid van Cogesur. Het is niet de eerste keer dat Lions Club brilmonturen krijgt.

Het gaat om een jaarlijks project. Cogesur krijgt vaak donaties van partners uit Nederland. Het is de bedoeling om vooral behoeftige schoolkinderen een bril te schenken.

Anoep Ramadhin, president van Lions Club Nickerie, zegt dat de club vaak aanvragen voor brillen krijgt van behoeftigen. De brilmonturen voorzien daarom in een grote behoefte.

Een van de criteria om in aanmerking te komen voor een montuur is dat je niet in staat bent een te kopen. Lions Club heeft een commissie samengesteld die nagaat wie in aanmerking komt voor een montuur.

In samenspraak met een opticiën zal nagegaan worden of de glazen bruikbaar zijn. In bijzondere gevallen zal de club nieuwe glazen bekostigen.


 


We hebben 860 gasten online

Polls